FUERTE SUP & SURF camp #1

Na přelomu ledna a února jsme zorganizovali historicky první SUP & SURF camp v naší nejoblíbenější lokalitě, na Kanárských ostrovech, konkrétně ostrově Fuerteventura. Surfovat na Fuerteventuru jezdíme již dlouhá léta a známe místní spoty jak vlastní boty, také je zde poměrně četná základna spřátelených českých surferů.

Cílem campu bylo naučit vnitrozemské paddleboardové nadšence, kteří jezdí nejčastěji na klidných českých vodách, zcela odlišnému sportu a sice waveridingu v prostředí se kterým se u nás nelze setkat. Tohoto úkolu se zhostili jako hlavní instruktoři Honza Rott a Kristýna Babiánková, kteří pro účastníky zajistili parádní program a perfektní zázemí ve společné vile cca 50 metrů od nástupní pláže v centru Corraleja.

Program campu byl vcelku jednoduchý. První den lehká teorie společně s přednáškou o vzniku a chování vln, po té následovalo plavání ve vlnách, aby na vlastní kůži a v bezpečném prostředí (bez boardů a pádel) pocítili kurzanti sílu vln a pochopili, jak se v nich chovat a pohybovat. Další dny už se jen jezdilo, jezdilo a jezdilo na spotech po celém ostrově.

Součástí programu bylo i několik výletů na všudypřítomné sopky (autem, pěšky, elektrobikem) a také výlet na úplný jih ostrova a dechberoucí pláž Coffete s nacistickou vilou Winter.

To nejdůležitější se ale odehrávalo na vodě. Je potřeba říci, že první skupina byla velmi různorodá od fitness sportovců Lukáše a Petra, závodnici Lenku, white-water ridera Miška,  až po Janu s Natálií které s paddleboardem začínaly, respektive na něm stály na Fuerteventuře poprvé. Věkem jsme byli všichni kluci a holky od 20 do 50 let. Všichni účastníci si nakonec užili to pro co si přijeli a to dlouhou jízdu ve vlně! Každý má svojí fotku a někdo i video, to na které jsou naši instruktoři nejvíce hrdí, protože je to krásný progres za půl roku od začátku s paddleboardem si můžete pustit na youtube kanálu TAMBO: https://www.youtube.com/watch?v=TeigPFzbx6A

Závěrem musíme konstatovat že všichni absolventi byli velice nadšení, nadaní a šikovní. Po 10 dnech na vodě všichni získali mnohem větší jistotu a dokázali chytnout téměř každou vlnu střední velikosti, najít si lineup a zorientovat se na spotu.

V plánu bylo uspořádat letos ještě několik takovýchto kempů, ale vzhledem k nynější covidové situaci je otázka konání dalších zájezdu ve hvězdách.

Omrkněte fotogalerii níže a každopádně nás sledujte na sockách, kde Vás budeme informovat o novinkách a jakmile situace umožní, naplánujeme další zájezd.

 

Tak snad brzy u vody...

Aloha

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.