TAMBO 10'5" LADY očima mistrině ČR v paddleboardingu na divoké vodě

V této recenzi si můžete přečíst dojmy přední české SUP riderky Kristýny Babiánkové, čerstvé mistrině ČR ve všech disciplínách na divoké vodě (sprint, cross, slalom) sedlající právě recenzovnou růžovku od TAMBA.

Technické parametry a detailní fotky modelu TAMBO 10'5 WOW LADY jsou k vidění ZDE.

Pokřtění růžovky na kanále v Brandýse

Je to moje již třetí růžové prkno v řadě a zase je o kousek lepší než ty předchozí. Pojďte se podívat na moje zkušenosti.

S růžovkou na Soče

Jde o osvědčený tvar od Tambo 10‘5‘‘ x 32‘‘ x 4,8‘‘. Ač v růžové barvě, tak to není žádné ořezávátko, jde jen o jinou barevnou kombinaci vrcholného modelu značky. V tomto můžeme přičíst výrobcům k dobru, že jde o genderově vyváženou nabídku. K prknu jsem se dostala až v květnu, protože letos má všechno zpoždění, ale už jsem na něm stačila sjet spousty řek i jej protáhnout na Trnávce.

Soča

Prkno dostanete v krabici spolu s dvoučinnou pumpou a pohodlným batohem. Vše krásně zabaleno, tvrdé části jsou bohatě polstrované, aby se nepoškodily měkčí části prkna. Batoh je v modré barvě a je o něco větší, ale zase ne tolik, jako byl ten první, černý. Praktické rozdělení na jedné straně kolečka, na druhé straně popruhy zůstává zachované.

Samotné prkno je už při vybalovaní znatelně lehčí (dle výrobce zhublo o 1,5 kg). Také když jej nesu k vodě, je váha znát. Paluba má nový vzor, kde zůstaly odstíny růžové a bílou část nahradila černá usměvavá Tambo ryba. Na přídi jsou tři páry nerezových D-kroužků na uchycení případného bagu, uprostřed madlo, které je v ideálním těžišti paddleboardu, což je důležité nejen na nošení, ale i pro orientaci kde stát. Na zádi je madlo s praktickým neoprenovým držákem na pádlo.

Rocker (prohnutí) prkna je plynulý a dostatečný pro snadné přejíždění proudu, ale zase ne moc velký, aby jízdu zbytečně nezpomaloval. Na zádi na palubě je kick-tail z tuhé pěny, který velmi usnadňuje orientaci na palubě a je skvělý pro jízdu na vlnách.

Jízdní vlastnosti nového prkna mne dost překvapily. Čekala jsem, že hlavní změnou bude design, ale nová technologie WOW posunula paddleboardy Tambo zase o pořádný kus dál. Ze začátku jsem měla pocit jako by prkno udělali o minimálně 1 cm vyšší, ale důkladným přeměřením s tím starým jsem zjistila, že tomu tak není. Jen díky vyšší tuhosti se prkno méně prohýbá a člověk tak skutečně stojí o něco výše nad vodou, než jsem byla zvyklá. Vyšší tuhost má pozitivní vliv na rychlost a hlavě reakce prkna na náklony. Větší manévrovatelnost a zároveň lehčí provedení prkna je přínosné v techničtějších pasážích, prkno tak pomocí náklonů lehce a rychle nasměruji kam chci i bez silovějších záběrů, a tím si uchovám více sil. Prkno však více trestá – méně odpouští než předchozí modely, ale to je holt daň za tuhost.

S novou Růžovkou jsem se rychle sžila a už se s ní těším na další paddleboardová dobrodružství.

Tato recenze je převzata z portálu www.padler.cz

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.